Kaart XIX De Zon

XIX de Zon

door Marcel Zwart

De zomervakantie staat voor de deur,  een mooie aanleiding om de spotlights te richten op kaart nummer XIX de Zon. De komende maanden trekken weer miljoenen mensen naar het zuiden in de hoop op mooi weer, lees: zon. Grappig genoeg werkt het ook andersom, hoe meer de zon schijnt, hoe zuidelijker wij ons gaan gedragen. We worden vrolijker, minder gespannen. Dit is de sfeer van XIX de Zon in optima forma: vakantie is leuk en werken kun je ook nog leuk maken, door gevoel voor humor, ruimte voor plezier, minder te opereren vanuit moeten (dat kan zelfs burn out veroorzaken) en meer vanuit mogen en graag willen (= contact met de onuitputtelijke bron).

 

Bij de Zon van het meest gebruikte spel (Rider-Waite) wordt een kind afgebeeld dat door een wit paard (zuivere kracht) gedragen wordt. Het kind kijkt blij en is vol vertrouwen. Het weet zich welkom en hoeft zich niet anders voor te doen dan het is. Daardoor komt de innerlijke kracht, de goddelijkheid die wij allen in ons hebben, vanzelf naar buiten. Wat een inspirerend gegeven, dat je mag stralen voordat je jezelf bewezen hebt.

 

 Bij de Zon van het spel van Aleister Crowley zien we twee spelende kinderen.

Je mag genieten, met een ander samen zijn is geweldig als je vanuit je hart contact kunt hebben. Weer het verschil tussen moeten en mogen.

Hartstocht, liefde en hartelijkheid zijn  alleen mogelijk in vrijheid.

 

 Bij de Zon van de Voyager Tarot komen dezelfde thema´s terug. Zomerse symbolen van kleurenpracht, plezier, genot en romantiek zijn in overvloed aanwezig.

Het draait daarbij allemaal om zelfvertrouwen, zelfkennis en eigenwaarde – hoe meer helderheid er in je zelfbewustzijn is, des te meer alle vormen van rijkdom er voor je beschikbaar is.

 

 

 

Het voltallige team van de Ster wenst je een fijne zomer toe.

Marcel Zwart  –  www.voyagertarot.nl