Zakelijke Workshops

De Ster is een gerenommeerde stichting op het gebied van bewustwording. Sinds 1995 bieden wij activiteiten aan die het leven kunnen verrijken en bijdragen aan de groei van de spiritualiteit. Daarin wordt een breed spectrum van activiteiten aangeboden. Onder andere workshops, cursussen en erkende beroepsopleidingen. Deze worden gegeven door praktijkmensen (ervaringsdeskundigen). Daarnaast worden worden onze deskundigen geregeld geconsulteerd door mensen uit het bedrijfsleven. Zij hebben jarenlange ervaring met het adviseren en coachen in het bedrijfsleven. In het aanbod is een ruime plaats gereserveerd om kennis te maken met de vele aspecten van de tarot, omdat de symboliek van de tarot sterk bijdraagt aan het creëren van nieuwe denkpatronen.

Voor informatie over de workshops die stichting de Ster u aanbiedt kunt u de volgende link aanklikken: Flyer workshops versie Ster  (pdf)

Het workshopteam bestaat uit de volgende personen:

Elly Spronk

Al heel lang ben ik geïnteresseerd in theologie, filosofie en occulte wetenschappen.

Cursussen die ik naast mijn MBO opleiding gevolgd heb zijn: Pentalogie, bijbelstudies, kleurenleer van Goethe, numerologie, astrologie en de Beroepsopleiding tot Tarotkundige.

Na mijn MBO opleiding ben ik begonnen als administratief medewerkster. Na de nodige opleidingen heb ik gewerkt als directiesecretaresse en daarna als zelfstandig ondernemer.

Inmiddels, sinds 1996, verbonden als voorzitter en docent aan Stichting de Ster, Centrum voor Bewustwording te Terborg.

Tevens verleen ik medewerking aan workshops en trainingen voor het bedrijfsleven.

 

Ingrid Blaauw

Ik ben reeds vanaf het einde van de jaren ‘70 werkzaam als jurist, waardoor logisch redeneren en analyseren een tweede natuur werd. De eenzijdigheid van juridische oplossingen bracht mijop een zoektocht naar het mystieke, het spirituele en een leerweg op gebied van gesprekvaardigheden. Een opleiding Astrologie, een opleiding tot poli-energetisch therapeut en twee opleidingen in het duiden van Tarotkaarten brachten kennis en vaardigheden mee op al deze gebieden.

Daarnaast volgde ik binnen het kader van het Ministerie van Justitie een Coach opleiding en nam en neemt zij nu al 5 jaar deel aan de aldaar bestaande coachingspool. Een opleiding in Geweldloze Communicatie is vooralsnog een laatste zeer waardevolle opleiding geweest.

Ik ben  – naast mijn  werk als jurist – werkzaam geweest als Projectleider van een groot landelijk traject voor het versterken van een ambtelijke organisatie; ik geef les in communicatie –  en gesprekstechnieken binnen de beroepsopleiding tot Tarotkundige van de Stichting De Ster en geef Tarotconsulten. In de afgelopen jaren heb ik ook internationaal les gegeven op het gebied van Mensenrechten (Vrijheid van Meningsuiting) en heeft zij meegewerkt aan het opzetten en organiseren van een buitenlands opleidingsinstituut.  Naast het ondersteunen van individuele mensen in coachingstrajecten, ben ik als coach betrokken bij een landelijk ontwikkelingstraject voor leidinggevenden, waarbij met name wordt gewerkt met het gedachtegoed van Covey.

Ik ervaar alle verzamelde kennis en daarmee ook opgedane ervaringen, naast de beroepsmatig opgedane (mensen)kennis een rijke inspiratiebron voor het geven van workshops op gebied van teambuilding, intervisie en allerhande nieuwe ontwikkelingen, m.n. binnen het kader van de stichting De Ster, als een uitdagende nieuwe invulling van presenioren carrière.

 

Elly Hoekstra

Ik ben  sinds 1987 docent ismakogie, de bewegingsleer van prof. Anne Seidel uit Wenen. Ik gaf les aan de docentenopleiding en was voorzitter van de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging. Nu geef zik workshops en cursussen in binnen- en buitenland.

Ik ben medeauteur van drie boeken over deze boeiende manier van bewegen: Vitaal en Mooi met Ismakogie, De actieve bekkenbodem en Heel je rug.

Zeker net zo fascinerend als de ismakogie vind ik de tarot. In 2000 kwam ik in contact met dit kaartspel en volgde sindsdien met enthousiasme vele cursussen bij Stichting De Ster. Inmiddels geef ik trainingen. Bovendien combineer ik graag de ismakogie met de tarot. Ik schrijft over deze verbinding in de Nieuwsbrieven van Stichting De Ster.

Elly Hoekstra is docent ismakogie en tarotkundige

 

Houkje Besselink-van der Wal,

Ik ben in 2001 gaan werken vanuit mijn praktijk INZI-EN, wat staat voor Inzicht en Energie vanuit Tarot – Reiki en Kleuren Mandala. Sinds 2001 ben ik werkzaam als reiki-Master.

Bij Stichting De Ster in Terborg ben ik in  2002 afgestudeerd als Tarotkundige en in 2003 heeft zij daar de Master-Class gevolgd. In 2009  heb ik  de opleiding tot Tarot Coach afgerond. De module Tarot en Gezondheid heb ik met goed gevolg afgesloten in 2008.

De Opleiding tot Psycho-Energetisch Therapeut heb ik gevolgd en afgesloten in 2001 bij het  Instituut voor Intuïtieve ontwikkeling  SIO  en ook ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging Opet die hieruit is ontstaan.

 

Peter Samwel

Spiritualiteit en religie boeien me al van jongs af aan. Het geestelijke leven begon een nog belangrijker plaats in te nemen door mijn wonen en werken in de multireligieuze samenleving van Suriname, Terug in Nederland volgde in de opleiding tot Humanistisch Geestelijk Verzorger. Aansluitend ben ik bijna tien jaar als zodanig in de krijgsmacht werkzaam geweest.

Vanuit alle wereldreligies ben ik uiteindelijk gevormd tot wie ik nu ben: een zielzorger met een universele levensbeschouwing. In 1997 nam ik ontslag bij het Humanistisch Verbond en startte ik mijn Praktijk voor Levensvragen.

Sinds 1995 ben ik Tarotdocent en begeleid ik mensen met zingevingsvragen met behulp van dit levensboek.

In 2004 studeerde ik af bij de Stichting Opleiding tot Vrijzinig Pastoraat.

Sinds 1 november 2007 werk ik als Voorganger en Pastoraal Werker voor de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB afd. Varsseveld e.o. waarbinnen ook de Tarot haar plaats heeft.

Sinds 2011 ben ik als Tarotdocent verbonden aan Stichting de Ster in Terborg.

‘Tarot – de Nieuwe Ordening’, mijn eerste boek, is verschenen in april 2011.

 

Jannie Vermeulen

Na een aantal jaren in de gezondheidszorg, heb ik de Hbo-opleiding IW voltooid. Als sociaal cultureel werker ben ik werkzaam in de functie van cluster coördinator, binnen een welzijnsorganisatie.

In 2000 kwam ik in aanraking met de tarot. De kracht van de symboliek in de kaarten, die onbevooroordeeld uitnodigt om te kijken naar jezelf, intrigeerde me enorm. In 2001 ben ik gestart met de cursus ‘Tarot als Inwijdingsweg’, vervolgens de 2-jarige professionele opleiding tot Tarotkundige. Aansluitend heb ik de masterclass én de opleiding Tarot & Coaching voltooid. Dit alles heb ik gedaan bij Stichting De Ster in Terborg.

in 2006 ben gestart met mijn praktijk Diejabolo om daar concreet vorm aan te geven. Ik geef consulten, coaching, cursussen en workshops in Harderwijk en in Culemborg.

 

Ans van Dijk

Na een aantal jaren intensieve cursussen te hebben gevolgd op allerlei gebied, ben ik in 2000 in aanraking gekomen met de Tarotkaarten via een Indonesische Sjamaanse vrouw en ik werd direct gegrepen door de symboliek en de betekenissen daarvan op de kaarten. Na nog een aantal lessen aan de Volksuniversiteit in Amstelveen was ik er van overtuigd dat ik het geleerde in de praktijk wilde gaan uitoefenen en de kennis overdragen aan anderen.  Daarom ben ik de Professionele Beroepsopleiding tot Tarotkundige in Terborg (Gld.) bij “De Ster” gaan volgen en daarna heb ik de Masterclass en de cursussen Tarot en Gezondheid, de Inwijdingsweg en Tarot en Coachen met goed resultaat afgesloten.  Het fascineert me nog elke keer hoe we met behulp van de tarotkaarten duidelijkheid, richtlijnen en handvaten aangereikt krijgen om ons bewust te worden van de processen die we in het dagelijks leven meemaken.

Ik gebruik de “Rider Waite” kaarten, de “Voyager” van James Wanless en de zgn. gewone “Speelkaarten”.Ik heb een Tarotpraktijk voor consulten, coachen en cursussen  aan huis. Ook geef ik lezingen en Workshops, waarbij ik, mensen op een speelse manier laat kennis maken met de kaarten.